COMARCA, SUCCESSOS
- Redacció / Maials

Els Mossos detenen un home a Gandesa acusat de robar en una casa de Maials

Dos individus es van emportar joies i diners d'un domicili i, el mateix dia, van tenir una trifulca amb la Guàrdia Urbana de Barcelona.

(foto: arxiu)

Els Mossos d'Esquadra van detindre el dijous de la setmana passada a Gandesa (Terra Alta) un home de 33 anys com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força en una casa de Maials. Els fets es remunten al 18 de febrer al matí, quan uns lladres van entrar, suposadament escalant una canonada, en un domicili del carrer del Carme de Maials. Un cop a dins, van regirar diverses estances i van sostreure un lot de joies, valorat en uns 43.000 euros, i tots els diners en metàl·lic que van trobar.

Arran de la denúncia, agents de la Unitat d'Investigació del Segrià van iniciar les indagacions per identificar els lladres. Segons expliquen els Mossos, van saber que un veí de la població es va creuar amb dos individus l'actitud dels quals el va fer sospitar i va anotar la matrícula del vehicle que portaven. Amb aquesta informació, els agents van centrar la investigació a l'entorn del propietari del turisme i, un cop localitzat, l'home va declarar que mai havia vist el vehicle del qual era propietari, que a causa de la seva precarietat econòmica hauria acceptat el tracte d'uns coneguts per posar-lo al seu nom a canvi d’una quantitat de diners i que, un cop fets els tràmits, no els havia vist més.

Paral·lelament, els Mossos van tenir coneixement que la Guàrdia Urbana de Barcelona havia comissat un important lot de joies, el mateix dia 18 de febrer, durant un incident per desobediència i atemptat contra els agents de l'autoritat al districte de Nou Barris de Barcelona. El detingut no va poder justificar la procedència de les joies i aquestes li van ser comissades preventivament.

Els investigadors de Lleida es van desplaçar a Barcelona i van comprovar que les joies eren les que constaven com a sostretes al domicili de Maials, tot i que faltaven algunes peces. Al cap d’uns dies, van ser lliurades als seus legítims propietaris i els dos presumptes autors del robatori van ser posats en cerca fins que, la setmana passada, els mossos van aturar el vehicle sospitós en un control a Gandesa. Al turisme hi havia tres persones, una de les quals no portava documentació i es va identificar verbalment amb un nom fals. Un cop fetes les comprovacions, es va saber que era un dels presumptes lladres buscats pel robatori a Maials i va ser detingut.

Ara la investigació continua oberta per localitzar l'altre presumpte implicat. El detingut, que tenia antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia a Lleida i va quedar en llibertat amb càrrecs.