COMARCA, POLÍTICA
- Redacció / Arbeca

El Consell Comarcal de les Garrigues nomenarà nou gerent per substituir Gerard Aliaga

La proposta de Presidència pel relleu és el també arbequí Jordi Sumalla que, com Aliaga, va presidir l’agrupació comarcal de la Joventut Nacionalista de Catalunya.

Aliaga (esq.) plega i al seu lloc entrarà Sumalla (dreta).

El ple del Consell Comarcal de les Garrigues que se celebra aquesta tarda servirà, entre altres qüestions, per donar compte de la renúncia del fins ara gerent de l’organisme, l’arbequí Gerard Aliaga, i proposar Jordi Sumalla com a substitut. Aliaga deixarà el càrrec el 26 d’abril, després de quasi 11 anys de ser nomenat, l’estiu del 2011, sota la presidència de Juli Muro (CiU), en el que era el retorn de l’aleshores alcalde de Puiggròs al capdavant del Consell. Posteriorment, Aliaga va continuar de gerent en els mandats d’Antoni Villas i Jaume Setó. Abans havia treballat a l’ajuntament del Soleràs i també com a dinamitzador cultural del mateix Consell Comarcal. L’any 2009 va presidir l’agrupació comarcal de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), l’organització juvenil aleshores associada a CDC, i va ser escollit regidor a Arbeca el 2011, però va dimitir al ser nomenat gerent del Consell. L’any 2020 es va presentar al procés de primàries de Junts per formar part de la candidatura lleidatana del partit a les eleccions autonòmiques del 2021.

Jordi Sumalla, que amb tota probabilitat rellevarà Aliaga, també prové de les joventuts de CDC. En va encapçalar l’agrupació comarcal del 2013, quan es va refundar després d’un temps d’inactivitat, fins al 2017. Nascut a Arbeca el 1990, és empleat de banca a Barcelona i delegat sindical de la Federació d’Estalvi de Catalunya, vinculada a la Intersindical-CSC. Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques, el 2019 va ser un dels garriguencs escollits per l’assemblea comarcal del PDeCAT per anar a la llista de Junts a les eleccions generals de l’abril, tot i que finalment no en va formar part.