COMARCA
- Redacció / Les Borges Blanques

Torna Borges Motor, amb uns 150 vehicles al passeig del Terrall

Una desena d’expositors, la meitat dels quals de les Borges, mostren cotxes i maquinària agrícola de segona mà. El certamen arriba a la cinquena edició.

Aquest cap de setmana, d’avui fins diumenge al vespre, el passeig del Terrall de les Borges Blanques torna a ser l’epicentre de Borges Motor, la fira de vehicles d'ocasió que organitza l'ajuntament de la capital garriguenca des de fa cinc anys, amb el parèntesi del 2020. L'any passat es va poder fer, encara que amb algunes restriccions quant a control d'accessos, però enguany ja tot torna a la normalitat. Com és habitual, el certamen reuneix una desena d'expositors, la meitat dels quals de les Borges, que hi exposen cotxes de segona mà i km 0 i, alguns, maquinària agrícola. En total hi ha uns 150 vehicles en exposició i venda. 

El certamen s’ha inaugurat aquest divendres, de la mà del president del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Josep Mateu, junt amb l’alcaldessa de la població, Núria Palau, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó,  el director dels Serveis Territorials d'Economia a Lleida, Ramon Alturo, i la diputada a la Diputació de Lleida Mercè Carulla.

L'alcaldessa ha agraït a les empreses participants “el seu compromís amb l'economia local” i ha destacat “la importància de poder tornar a celebrar un esdeveniment consolidat a les primaveres de les Garrigues, en un indret singular i estimat com és el Terrall" i que confirma que el sector de l'automoció “és font d'ocupació i oportunitats de futur”. “El vostre és un sector molt vinculat al sector oleícola. De fet, i com totes i tots sabem, quan el sector de l'oli viu bons moments, el vostre sector també ho fa, igual que el comerç, la restauració i tots els altres, donat que som la capital de l'oli”, ha dit Palau. Per la seva banda, el president del RACC ha recordat que el mercat d’ocasió "ha crescut molt en els darrers anys, un un 9% el 2021”, cosa que qualifica de “mostra del dinamisme” .

La ubicació de la fira al Terrall, que suposa la col·locació de cotxes a dins del recinte i damunt de les zones de gespa, ha estat criticada pel col·lectiu local Les Intrèpides, que lamenta “que el cotxe ocupi el passeig, encara que sigui només per uns dies, i que s’hi treguin els bancs”. El col·lectiu, que defensa la millora de la mobilitat i l'accessibilitat, proposa que el certamen es traslladi als carrers del voltant del passeig, al carrer Indústria o als voltants de la plaça Europa. “Ja començaria a ser hora que una fira restés espai al cotxe i no al vianant”, afirmen. 

Mercat de la Ganga
Com ja ha passat en anteriors edicions, Borges Motor es fa coincidir amb el tradicional Mercat de la Ganga, que tindrà lloc dissabte, organitzat per l'Agrupació de Comerciants de les Borges. Es tracta d’una jornada d'ofertes i descomptes en què els comerciants del poble munten parades davant dels seus establiments i a la plaça U d'Octubre. Enguany és la 37a edició i se sortejaran 200 euros entre els que comprin a algun dels 45 comerços de l’entitat.