COMARCA, CULTURA
- Redacció / Bovera

Es presenten una dotzena de treballs a la primera jornada 'Garriga'

L’organitza el Centre d’Estudis de les Garrigues aquest cap de setmana a Bovera, en el que suposa l’inici d’un nou format de les habituals trobades d’estudiosos.

Trobada d'estudiosos als Torms, l'any 2019. (foto: X.M.)

El Centre d'Estudis de les Garrigues organitza el 7 i 8 de maig a Bovera la jornada Garriga, el nou format que l'entitat dona a les trobades d'estudiosos que celebra cada dos anys a un municipi diferent de la comarca. Tot i els canvis, s'hi continuaran presentant els treballs que han fet diversos estudiosos sobre algun tema històric garriguenc. Aquesta vegada són un total de 12, centrats en qüestions com els vidriers de l'Albi, els caliquenyos de Juneda, els forns d’oli de ginebre, l'art rupestre, les escoles de Fulleda o la repressió franquista sobre dones de la comarca, entre altres.

La jornada inclou una visita comentada al Mas del Senyor, una taula rodona sobre els reptes compartits entre les Garrigues, la Ribera d'Ebre i el Segrià, el passi del documental “Entre cendres” sobre l'incendi del 2019 i exposicions sobre els forns d'oli de ginebre i els usos de plantes garriguenques.