COMARCA
- Redacció / Almatret

Denuncien pescadors furtius als Tossals d'Almatret

Els Agents Rurals fan una operació a diversos espais d’interès natural de Ponent, on també denuncien l’ús de fogons i barbacoes pel risc d’incendi que suposen.

Un dels indrets de Ponent on s'ha intervingut. (foto: Agents Rurals)

Els Agents Rurals han fet durant el cap de setmana una operació contra el furtivisme en la pesca nocturna, l’acampada en espais naturals protegits i l'ús de fogonets de gas i barbacoes vinculats a aquesta activitat. L'operatiu ha abarcat les comarques de la Noguera i el Segrià i ha conclòs amb 76 inspeccions, 18 denúncies per pesca furtiva nocturna o per ús de peix viu com a esquer, 4 denúncies per ús de fogons de gas i/o barbacoes i 3 denúncies més per navegar per espais fluvials amb embarcacions no matriculades en zona de muscle zebrat. Arran d’aquestes denúncies, s’han comissat 23 canyes de pesca i 46 peixos pescats irregularment.

Un dels indrets on s’ha fet l’operació és l’Espai d'Interès Natural (EIN) dels Tossals d’Almatret, però els agents també han intervingut a l’Aiguabarreig Segre-Cinca, a l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana i als Vessants de la Noguera Ribagorçana i Serra del Montsec, amb especial incidència als embassaments de Canelles i Santa Anna.


(foto: Agents Rurals)

Segons s’explica des del Cos, en les properes setmanes s'intensificaran aquestes inspeccions, ja que “la presència de persones al medi representa un increment del risc d'incendi”. En aquesta època de l'any s'acumula borrissol d'algunes espècies d'arbres de ribera que és molt inflamable. De fet, aquest mateix cap de setmana hi va haver un incendi forestal a Seròs, que va afectar una superfície de 46 hectàrees, i la principal hipòtesi amb què es treballa és que hauria estat provocat per una acampada il·legal vinculada amb l'activitat piscícola en una àrea amb acumulació de borrissol de xop o pollancre.