COMARCA
- Redacció / Les Borges Blanques

DonaPopa, una gegantona per visibilitzar i normalitzar l'alletament matern

L’ha construït el mestre geganter Jordi Arnau Espuga, de les Borges, i l’associació Llavors de vincle la presentarà a Lleida el 29 de maig.

(foto: Llavors de vincle)

L’associació Llavors de vincle, formada a Lleida l’any 2015 per persones interessades en la criança natural, presentarà pròximament una gegantona, anomenada DonaPopa, que representa una mare alletant el seu nadó i que sortirà arreu on se la demani per visibilitzar, així, l’alletament matern i contribuir a normalitzar-lo. “Catalunya és país de gegants, no podem concebre les nostres festes tradicionals sense aquests elements del folklore, que n'esdevenen un símbol i, alhora, accentuen profundament la nostra identitat”, expliquen des de l’associació.

La gegantona l’ha construït el borgenc Jordi Arnau Espuga, mestre geganter. La figura pesa uns 15 kg i medeix uns 2,30 m. El bateig serà el 29 de maig a Lleida, a la zona del bosquet de Primer de Maig (la Mariola) i els padrins de bateig seran la geganta neolítica de l'Espluga de Francolí, que també dona pit al seu nadó, la geganta Doctora Martina Castells, figura que representa una de les primeres dones llicenciades en medicina de tot l'Estat espanyol i també pediatra, i l'associació Alleta de Lleida. Posteriorment es farà una cercavila que acabarà a Plaça Barcelona, on els gegants de les colles convidades faran balls populars i es clourà la jornada amb un dinar de germanor.