SERVEIS
- Redacció / Arbeca , Els Omellons , Fulleda , L'Espluga Calba , La Floresta , Les Borges Blanques , Puiggròs

Dos incidents simultanis en pals elèctrics que allotjaven nius de cigonya deixen més de 3.000 veïns sense llum

Arbeca, les Borges Blanques, l'Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, els Omellons i Puiggròs es van quedar sense llum entre una i cinc hores. En un cas, el niu es va encendre i els Bombers s'hi van desplaçar preventivament, tot i que no va haver d’act

Els Bombers, davant un dels pals elèctrics amb el niu al capdamunt (Foto: Fulleda PQP).

La tarda d’ahir, més de 3.000 veïns d'Arbeca, les Borges Blanques, l'Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, els Omellons i Puiggròs es van quedar sense llum entre una i cinc hores a causa de dos incidents simultanis en pals elèctrics que allotjaven nius de cigonya.

Segons Endesa, la forta pluja va moure algunes rames del niu, i aquestes van provocar l'aturada del servei. La primera avaria es va registrar a les 17.11 h i va afectar 3.000 persones dels set pobles. La majoria van recuperar la llum una hora més tard, però la reparació no va acabar fins a les 22.33 h.

El segon incident, a les 18 h, va afectar 101 abonats d'Arbeca. L’avaria es va resoldre a les 21:37 h. 

En aquest cas, el niu es va encendre i els Bombers s'hi van desplaçar preventivament, tot i que no va haver d'actuar. Segons algunes fonts, dos pollets de cigonya haurien mort a causa del foc. Endesa nega que morís cap au arran d’aquestes incidències.