ENERGIES
- Redacció

Només set garriguencs es beneficien dels ajuts a l’autoconsum, que van rebre una allau de sol·licituds

Quatre de Juneda, dos de les Borges i un de la Granadella. Quatre són per a sistemes d’aerotèrmia i geotèrmia i tres per a plaques solars.

L'Institut Català d'Energia (Icaen) ha resolt l'atorgament d'ajuts per instal·lar sistemes d'autoconsum i emmagatzematge amb fonts d'energia renovable i sistemes tèrmics renovables a les llars i només set particulars de les Garrigues (quatre de Juneda, dos de les Borges i un de la Granadella) se n'han pogut beneficiar, quatre d'aquests, per la partida destinada a aerotèrmia i geotèrmia i tres per plaques solars fotovoltaiques. Són els únics garriguencs que van arribar a temps a la tramitació del 10 de gener, dia en què es va reprendre el procés després que el 15 de desembre es col·lapsés el web i se suspengués.

L'allau de peticions va ser tal que el pressupost disponible només ha servit per a les sol·licituds presentades el mateix 15 de desembre abans de col·lapsar i les tres primeres hores del 10 de gener. Fonts de l'Icaen asseguren que treballen per publicar noves resolucions d'atorgament. Durant el segon semestre del 2021, període que englobava els ajuts, a la comarca es van donar d'alta 46 instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic.