CULTURA
- Redacció / Juneda

Jordi Bartolí serà un dels protagonistes de les jornades de fotoperiodisme Miravisions

A la trobada, que tindrà lloc a Juneda del 23 al 25 de setembre, també hi participarà la reconeguda fotoperiodista Sandra Balsells, amb arrels a l’Espluga Calba.

(foto: Xavi Minguella)

El magazín La Mira, organitzador de les jornades Miravisions de fotoperiodisme a Juneda, ha donat a conèixer el programa de la segona edició, que serà del 23 al 25 de setembre entre el Mas Miravall i el Centre de les Arts i la Memòria de Ponent -el nou nom del Complex Cultural-. Un dels protagonistes serà Jordi Bartolí, fotoperiodista ara jubilat que havia treballat per a France Press, Reuters, L'Humanité i el diari Le Monde. Bartolí és nebot de Josep Bartolí, soldat republicà sobre qui se centra el premiat film d'animació Josep.

Part de l'obra del fotoperiodista es podrà veure en una exposició a l'equipament junedenc i, així mateix, Xavier Graset l'entrevistarà el dia 24 a mode d'inauguració de les jornades, que inclouen diverses taules rodones. En una d'aquestes, dedicades al paper del fotoperiodisme en situacions de conflicte, hi participarà Sandra Balsells, reconeguda fotoperiodista barcelonina però amb arrels paternes a l'Espluga Calba. Altres professionals de Miravisions seran Ricardo Garcia Vilanova, Plàcid Garcia-Planas, Lleonard Delshams, Jordi Borràs, Mireia Comas o Roser Villalonga, entre altres.