CLIMATOLOGIA
- Redacció

El pic de la calor arriba aquest divendres a la comarca

Serà el dia fort de l’onada, amb municipis de la part nord que assoliran els 40ºC. Dissabte baixaran molt lleugerament les temperatures, ja que les màximes continuaran rondant els 39ºC.

(foto: Xavi Minguella)

Més que dissabte, el dia fort de la calor de l’última onada es viurà a les Garrigues aquest divendres. Segons la predicció del Servie Meteorològic de Catalunya, quasi la meitat de municipis de la zona assoliran els 39ºC i alguns fins i tot els 40ºC, sobretot a mitja tarda, cap a les sis i les set. És el cas, per exemple, de Sunyer, Alcanó, Alfés, Sarroca o Torregrossa, que poden ser els llocs més càlids de divendres.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per calor per aquest divendres, que a les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell està definiti com a perill alt, especialment a la franja horària de les 12 del migdia a les 6 de la tarda. 

Dissabte es mantindran les altes temperatures, amb molts termòmetres als 38 i 39, però no es preveu arribar als 40 a cap punt de la comarca. Tot i així, es mantindrà l’avís de perill entre les 12 i les 6.