EQUIPAMENTS
- Redacció / Les Borges Blanques

L’ajuntament de les Borges farà nou el dipòsit municipal d’aigua

Es faria al mateix lloc que l’actual, que presenta problemes de fissures que impedeixen omplir-lo en tota la seva capacitat.

(foto: Xavi Minguella)

L'ajuntament de les Borges treballa en un projecte per substituir el dipòsit municipal d'aigua potable, situat a la Carrerada, per un de nou, que es faria al mateix lloc, encaixonat dins de l'actual. D'aquesta manera es preveu solucionar definitivament els problemes de fissures que, per exemple, impedeixen omplir-lo en tota la seva capacitat pel perill que acabi rebentant. "Si ara ens quedéssim sense aigua podríem bombar-ne durant unes hores, però no tenim reserves per passar dies", explica el regidor d'Urbanisme, Daniel Not.

L'arquitecte tècnic municipal ha presentat una memòria de l'actuació, que ascendiria a 460.550 euros, dels quals 130.435 estarien subvencionats per la Diputació, i la junta de govern ha adjudicat la redacció del projecte a l'empresa Ambit Grup Serveis Tècnics, per un import 16.335 €. El consistori calcula fer l'obra l'any que ve, ja amb els nous pressupostos.

L'any 2020 es va haver de fer una reparació d'urgència per restituir la impermeabilització del recinte, que va costar 34.600 euros, i cinc anys abans també es van haver de reparar fissures i despreniments, per un import de 63.800 euros.