RESIDUS
- Redacció

El reciclatge a la comarca administrativa es va estancar el 2021, abans de l’inici del porta a porta a cinc pobles

S’hi va reciclar només el 41,2% dels residus generats, un punt per davall del 2020 i lluny, encara dle 50% fixat per la Unió Europea. La Granadella i el Cogul, on fan un sistema híbrid de recollida, van fer el 65% i el 78%, respectivament.

Abocador de les Borges Blanques. (foto: X.Minguella)

Els habitants de la comarca administrativa de les Garrigues van reciclar l'any passat només el 41,2% dels residus que van generar, un percentatge un punt per davall del 2020 i lluny, encara, del 50% fixat per la Unió Europea que s'hauria d'haver complert fa dos anys. Les dades del 2021 revelen un estancament en la lenta progressió de petits increments anuals i deixa les Garrigues com la tercera comarca catalana per la cua, a part de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Per municipis, en canvi, es nota el salt de la Granadella i el Cogul, que al març del 2021 i a l'octubre del 2020, respectivament, van iniciar sistemes híbrids de recollida similars al porta a porta i van tancar l'any amb un reciclatge del 65% i el 78%. Les dades no inclouen encara els cinc pobles que enguany han començat a fer el porta a porta (Juneda, Puiggròs, Arbeca, la Floresta i Cervià). 

A la comarca administrativa del Segrià, els pobles garriguencs que el 2019 es van estrenar amb el porta a porta ronden tots el 75% o més de reciclatge. A Torregrossa, que pertany al Pla d'Urgell i recull amb contenidors, és del 51,4%.