SUCCESSOS
- Redacció / Les Borges Blanques

Dos detinguts pel cultiu interior de 1.300 plantes de marihuana a les Borges Blanques

Dos homes de 59 i 29 anys que, segons explica la policia, viurien a la mateixa expltació, en una nau pròxima a la carretera N-240.

(foto: Mossos d'Esquadra)

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil han detingut aquest dilluns dos homes, de 59 i 29 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. A principis d'estiu es va tenir coneixement que en una antiga fàbrica tèxtil abandonada, situada dins terme municipal de Borges Blanques, s'hi podria estar cultivant marihuana.

Els agents van fer les primeres comprovacions i van localitzar la nau en una zona pròxima a la carretera N-240. Mentre avançava la investigació, es van adonar que la Guàrdia Civil també estava investigant els mateixos traficants. Un cop contactats, es va muntar un grup de treball conjunt i es van continuar les comprovacions i vigilàncies de l'entorn. Els agents van constatar un alt consum d'energia en un lloc on, en teoria, no hi havia cap activitat econòmica. Segona la policia, també van observar diferents indicis que confirmarien un cultiu interior de marihuana.

Finalment, avui s'ha muntat un dispositiu conjunt i a primera hora s'ha fet una entrada i perquisició a la nau, on s'ha trobat una complexa instal·lació dedicada al cultiu interior de marihuana. Segons el comunicat policial, durant l'escorcoll els agents han detingut dues persones que s'havien amagat en un espai sota la coberta de la nau i que vivien a la mateixa explotació.

En total s’han intervingut 1.301 plantes de marihuana en avançat estat de creixement i tota la instal·lació pròpia d'aquestes explotacions, com làmpades, extractors i ventiladors. A més, també s'ha comprovat que havien connectat fraudulentament la instal·lació a la xarxa elèctrica.

De la investigació es desprèn que la droga intervinguda estava destinada a l'estranger. El cas continua obert i no es descarten noves detencions. Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.