POLÍTICA
- Redacció / Juneda

Impulsem Lleida farà el congrés fundacional a Juneda

El nou partit polític de segell lleidatà, del qual formen part els actuals alcaldes de Juneda, Castelldans, Maials i Sarroca, definirà les línies mestres a nivell ideològic i l’estratègia per encarar les eleccions municipals.

Membres d'Impulsem, a l'ofrena floral a la Seu Vella de Lleida d'aquesta Diada.

Impulsem Lleida, el nou partit polític que sorgeix de l'òrbita del PDeCAT i que es va presentar públicament el passat 29 de juny als Camps Elisis de Lleida, celebrarà el seu congrés fundacional el diumenge 25 de setembre al Complex Cultural de Juneda, on es definiran les línies mestres del projecte a nivell ideològic i l’estratègia a seguir de cara a les eleccions municipals del pròxim mes de maig, la fita més immediata que es marca aquesta nova formació política de segell lleidatanista.

De Juneda, precisament, és alcalde Antoni Villas, un dels membres d’Impulsem Lleida. De les Garrigues també hi ha Conrad Llovera, alcalde de Castelldans; David Masot, alcalde de Maials, i Maria Teresa Cullerés, alcaldessa de Sarroca, que comparteixen projecte amb els primers edils d’Aitona, Torrefarrera, la Granja d’Escarp, el Poal i Ivars de Noguera. A l’acte de presentació del juny també hi va participar Pere Roqué, president d’Asaja a Lleida. Al congrés del partit a Juneda està previst que s’hi votin les ponències organitzativa i política i s’hi trïin els càrrecs de la junta executiva de la formació, que de moment no té una direcció estructurada com a tal.

Impulsem Lleida es defineix com un “partit sobiranista, europeista i humanista, que defensa la igualtat d'oportunitats entre les persones i els territoris, i amb l’objectiu essencial del servei a les persones de les Terres de Lleida”. Molts dels seus caps visibles tenen una llarga trajectòria política en el món municipal, primer en el si de CiU i després com a PDeCAT i Junts per Catalunya, marca amb què la majoria es van presentar a les últimes eleccions municipals, el 2019. No obstant això, asseguren no sentir-se representats per cap formació de l'actual espai sobiranista, tampoc amb el PDeCAT, una relació que donen per finiquitada, sobretot després que dirigents del PDeCAT, com Àngels Chacón, impulsessin Centrem, "una formació que es desentén de l'u d'octubre, cosa a la qual nosaltres, alcaldes que la vam viure en primera persona, no volem renunciar, i continuem sent independentistes", explica un dels batlles garriguencs.