LLEURE, MEMÒRIA HISTÒRICA
- Redacció / Fulleda

Fulleda reviu la figura d’Agustina d’Aragó amb la Fira Heroica, que torna plenament normalitzada

El certamen se celebra aquest diumenge, 25 de setembre, després que el 2020 no es pogués fer i el 2021 es fes amb restriccions.

(foto: Xavi Minguella)

El diumenge 25 de setembre al matí, Fulleda es tornarà a traslladar a principis del segle XIX amb la Fira Heroica, la festa amb què, des de l'any 2014, recorda la figura d'Agustina Saragossa i Domènech, coneguda com a Agustina d'Aragó, descendent d'aquest poble garriguenc.

Després que el 2020 no es pogués celebrar i que el 2021 es fes de forma reduïda, enguany torna la festa plenament normalitzada, amb mercat de productes, mostra d'oficis artesanals, jocs antics, la recreació històrica pels carrers del poble de la llegenda d'Agustina d'Aragó i altres representacions teatrals. Aquesta vegada, com a novetat, els assistents podran quedar-s'hi a dinar, ja que s'hi faran racions de cassola de tros i caragols.

Iniciació al geocatching
En el marc de la Fira, els consistoris de la Vall de Vinaixa, de la mà de l’empresa Boira Experience, convoquen un matí de joc d’orientació familiar, entès com a iniciació al geocatching, que consisteix en trobar 22 catxés amagats en aquest espai d’interès natural i, alhora, descobrir-ne diversos elements patrimonials.