CARRETERES, MOBILITAT
- Redacció / L'Albagés

L’ajuntament de l’Albagés vol posar semàfors amb control de velocitat a les entrades

El volum de trànsit, que en part és de camions, en una zona que hi ha un bar, la cooperativa, el passeig de les Garrigues i la connexió amb la pista que va cap a Juncosa, preocupa el consistori.

Una parada de Sant Jordi, a tocar de la travessera urbana. (foto: arxiu)

L'ajuntament de l'Albagés ha aprovat un projecte per instal·lar semàfors amb control de velocitat a la travessera urbana de la carretera C-233, un a l'entrada venint de Castelldans i un a la del Soleràs, un tram que passa pel capdamunt del passeig de les Garrigues i on hi ha un bar i la cooperativa. Allí comença, també, la pista que va cap a Juncosa. El volum de trànsit, que en part és de camions que van a granges i a un celler, preocupa el consistori, que ja va demanar a la Generalitat que hi fes un estudi per veure'n les estadístiques, una petició que no va ser atesa.

El projecte dels semàfors es vol presentar a les subvencions del Servei Català de Trànsit per pacificar la mobilitat i reduir l'accidentalitat en l'àmbit urbà. Igualment, el govern municipal vol convertir en semipeatonal el lateral esquerre del passeig (el del bar Casal). L'Espluga Calba també presentarà a aquestes subvencions un projecte per posar ressalts a les travesseres de la població.