SUCCESSOS
- ACN/Redacció / Les Borges Blanques

El presumpte assassí d'un noi a les Borges està en presó preventiva des del mes de juny

Els Mossos d’Esquadra el van detenir fa quatre mesos i el jutge en va ordenar l’ingrés a presó preventiva, cosa que no va transcendir fins que avui n’ha informat el diari Segre.

La casa on hi havia la plantació i on s'hauria comès el crim. (foto: Oriol Bosch/ACN)

Un veí de Lleida, d'uns 44 anys d’edat, està en presó preventiva des del juny, quan va ser detingut per la seva suposada relació amb l’assassinat del vigilant d'una plantació de marihuana a les Borges Blanques, l'octubre de 2021, tal com ha avançat avui el diari Segre i ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies.

El suposat assassí va ser detingut per la Unitat Territorial d'Investigació (UTI) de Ponent dels Mossos al juny i, després de passar a disposició judicial, el jutge en va ordenar l’ingrés a presó preventiva. L'home està des de llavors al Centre Penitenciari de Ponent i la causa està oberta per assassinat.

El cas va arrencar el 23 d'octubre de 2021, quan tres individus es van presentar a la comissaria de Lleida per comunicar que havien trobat un mort a la plantació de marihuana que tenien a les Borges. Un cop els agents van anar al lloc dels fets, en una casa als afores, pròxima al cementiri, van comprovar que, efectivament, hi havia hagut una plantació però que les plantes ja no hi eren i tampoc no hi havia cap cadàver.

La víctima seria un jove d'uns 20 anys, veí de Barcelona, que vigilava la plantació i de qui els pares n’havien denunciat la desaparició. Finalment, els Mossos van detindre les tres persones que havien anat a comissaria acusades inicialment d’un delicte contra la salut pública. Van passar a disposició judicial el dia 25 i van quedar en llibertat amb càrrecs, però el cas es va mantenir sota secret de sumari. Ara s’ha sabut que, arran dels indicis recollits per la policia, una persona va ser detinguda al juny com a presumpte autor del crim.