GASTRONOMIA
- Redacció

Olis, vins i fruita de les Garrigues, al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Denominacions d’origen de l’oli i del vi hi tindran espai com a expositors, així com consells comarcals i Diputació de Lleida.

Imatge de la campanya de promoció de la DOP Les Garrigues.

Del dilluns 7 al dimecres 9 de novembre tindrà lloc al recinte firal de Montjuïc, a Barcelona, el Gastronomic Fòrum Barcelona, esdeveniment que reuneix professionals de la restauració i on s’exposen les últimes tendències en aliments, begudes i equipament per a l'hostaleria. S’hi esperen prop de 300 empreses expositores i una assistència de 20.000 visitants. Entre la gran varietat de productes que s’hi exposaran, els assistents trobaran olis, vins i fruita de les Garrigues.

D’olis hi serà present la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues (DOP), que, com a novetat en aquesta edició, tindrà un doble espai: d’una banda, a l'estand de la Diputació de Lleida compartit amb altres DOP i IGP de la província, i, de l’altra, un estand propi de 40?m², que acollirà diverses activitats per donar a conèixer els valors de l'oli certificat i els de totes les cooperatives i molins inscrits. En aquest espai hi participaran les cooperatives d'Arbeca, Cervià, el Soleràs, Sant Isidre de les Borges Blanques, Juncosa i Vinaixa. La DOP també aprofitarà l’ocasió per presentar la campanya de promoció 2022-2023 #JoCuinoAmbSegell, amb què vol promoure l'ús del seu oli a la cuina. La cooperativa de la Granadella, que no forma part de la DOP, també consta entre el catàleg d’expositors.

D’altra banda, l’oli de la comarca també serà present en una sessió del xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, que el dimarts mostrarà una recepta de brioix amb mantega i formatge de l'Alt Urgell i caviar d'oli de les Garrigues. També el dimarts, Marc Chic, veí d’Aspa i estudiant de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida, oferirà un taller amb degustació amb el seu company d’estudis Pau Sauret.

L’altre producte que serà molt present al Fòrum és el vi. En aquest cas, la Denominació d’Origen Costers del Segre també tindrà espai propi, a la mateixa zona que la DOP Les Garrigues. Entre altres, en formen part els garriguencs Cérvoles Celler, Clos Pons, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Tomàs Cusiné i Vinya Els Vilars. Igualment, Cara Nord, Cérvoles Celler i Tomàs Cusiné seran en un altre espai compartit amb altres elaboradors.

Finalment, la fruita també serà al Fòrum sota el paraigua de la DOP Pera de Lleida, que abasta les llimonera, blanquilla i conference de les comarques del Segrià, la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell i les Garrigues.

A més dels propis productors, el certamen també inclou espais de consells comarcals i altres institucions. Els consells de les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell hi seran, així com el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.