SOLIDARITAT
- Redacció / La Granadella , Les Borges Blanques

Creu Roja inicia la recollida de jocs i joguines, amb punts de recepció a les Borges i la Granadella

És la 30a edició de la campanya, que vol cobrir aquest dret en infants en situació de vulnerabilitat. L’hivern passat van ser 94 a les Garrigues.

(foto: arxiu)

Creu Roja Joventut Lleida ha donat el tret de sortida a la campanya de recollida de jocs i joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. És la 30a edició d'aquesta campanya emblemàtica, que s'ha fixat com a objectiu arribar a les 3.000 joguines a la província. Per fer-ho ha habilitat diversos punts on es poden portar, que a l'àmbit garriguenc són als dos col·legis de les Borges, a la mateixa seu de Creu Roja a la capital comarcal i a l'ajuntament de la Granadella.

Des de l'entitat es demana que siguin joguines noves, no bèl·liques i no sexistes i es recorda que les joguines "no només són una font d'oci per als infants i joves, sinó que ajuden a millorar les habilitats socials i el seu desenvolupament evolutiu".

L’hivern passat, Creu Roja va aconseguir que 94 infants de les Garrigues en risc d’exclusió no es quedessin sense joguina. Van ser tots els que l'entitat tenia comptabilitzats a la comarca en aquesta situació, que eren més que a la Segarra o a l'Urgell. Després de Lleida ciutat, les Garrigues és la zona de Ponent on es van recollir més joguines.