MOBILITAT
- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques , Vinaixa

Entra en servei un nou tren cap a Barcelona els diumenges

Renfe habilita una freqüència addicional que passarà per les estacions de la comarca al voltant de les set de la tarda, una hora més tard que l’últim servei que hi havia fins ara.

Fins ara, l’últim comboi sortia de la comarca pels volts de les sis de la tarda. (Foto: X.M.)

La línia ferroviària R13, que va de Lleida a Barcelona i passa per les Garrigues, té des del diumenge 6 de novembre un nou servei. Renfe, operadora de la línia, ha habilitat una freqüència addicional que surt de la capital del Segrià a les 18.40 h, passa per Juneda a les 18.55, per les Borges a les 19.02 h, per Vinaixa a les 19.16 h i arriba a Barcelona a les 21.14 h (Sants), 21.19 h (Passeig de Gràcia) i 21.29 h (Estació de França).

Aquest nou tren només funcionarà els diumenges i festius, que és quan més afluència de passatgers hi ha en aquesta direcció, ja que és el que agafen molts estudiants de la comarca que tornen a Barcelona per reiniciar la setmana. Com la resta de la línia R13, el tren passa per Valls, sense fer el tomb per Reus i Tarragona que fan els de la línia R14.

Una hora més de marge

El nou tren surt quasi una hora més tard que l'últim que hi havia fins ara i que suposava una limitació important per als usuaris, ja que per ser dilluns a primera hora del matí a Barcelona no tenien altre remei que sortir diumenge a les 6 de la tarda. Aquesta limitació també ha fet incrementar l'ús del cotxe particular i de trens d'alta velocitat que cal agafar a l'estació de Lleida.

El nou servei arriba després que el mes passat es viralitzessin a les xarxes socials imatges de vagons atapeïts de viatgers, molts dels quals dempeus o asseguts al passadís, una escena pròpia d'anys enrere però que s'havia pa iat amb l'habilitació d'un tren ombra, que els diumenges sortia de Lleida pocs minuts després de l'últim i que ajudava a esponjar els usuaris. Amb la pandèmia va desaparèixer aquest servei i ja no es va recuperar.

De moment, Renfe no ha anunciat cap canvi pel que fa als trens dels divendres de Barcelona cap a Lleida, que també van molt congestionats. De fet, les imatges que més es van difondre recentment corresponien a aquesta franja horària i direcció.