CAÇA
- Redacció

El borgenc Marcel Miret revalida el títol de campió de Catalunya de caça de becada

Miret va obtenir tres exemplars de tres trets al campionat que va tenir lloc a l’Alt Urgell el passat 3 de desembre.

(foto: Fed. Cat. Caça)

Marcel Miret, de les Borges Blanques, es va proclamar el passat 3 de desembre campió de Catalunya de caça de becada, en una jornada que va tenir lloc a Vilamitjana (Alt Urgell) i que tenia com a novetat destacada el fet d’obrir les inscripcions a dones caçadores. Totes les que hi participaven poden anar al Campionat d'Espanya de Becada, amb la mateixa subvenció que els homes en cas de classificar-se amb puntuació.

La competició va començar ben d'hora, a 2/4 de 8 del matí, amb una temperatura de -4 graus. Primer es van assignar els jutges, es van repartir els dorsals, es va comprovar la documentació, es van llegir les normatives i es va explicar la zona de caça, i a 2/4 de 9 va començar la competició pròpiament dita, amb la participació de 10 becaders i 3 becaderes, la més nombrosa de tots els campionats de becades fets fins ara. Els caçadors tenien cinc hores per davant, amb un topall màxim de tres becades per competidor i 10 trets a la canana. A partir de quarts de 12, els participants ja podien passar pel punt de control.

Marcel Miret va acabar a quarts d’una, presentant tres becades de tres trets, trofeus que li van valdre la primera posició i, per tant, la revalidació del títol que ja va aconseguir l'any passat a la prova celebrada a la mateixa comarca. En segon lloc va quedar Isaac Morales i, en tercer, Ivan Rodríguez. Les tres dones participants van acabar sense abatre cap exemplar i, per tant, no podran participar a l'estatal de becada.