SERVEIS
- Redacció / Puiggròs

Puiggròs recupera el servei de telefonia fixa després d'estar un mes sense

A Fulleda, ahir va caure el cable damunt la carretera, tot i que no va afectar el servei. A Alcanó i Granyena fa mesos que pateixen la interrupció constant de la telefonia fixa.

(foto: Xavi Minguella)

Des d’ahir a mig matí, els veïns de Puiggròs tornen a tenir línia de telèfon fix. Un mes enrere, concretament el 16 de novembre, es van quedar sense arran del robatori de cable a les proximitats del municipi, cosa que va afectar tant a particulars com el mateix Ajuntament, el consultori mèdic, l’escola, el bar o la botiga. Es dona la circumstància, a més, que les trucades donaven senyal però no responia ningú, cosa que no donava a entendre a l’emissor de la trucada que fallés el servei. Durant aquest temps, el consistori va posar un telèfon mòbil a disposició dels veïns, sobretot per a la gent gran que no en tingués. En un principi, la companyia, Movistar, va valorar l’opció de no reposar el cable i recuperar el servei amb un sistema d’ones, però finalment ha optat pel cable.

D’altra banda, ahir es va trencar un pal de cable telefònic a uns 200 metres de Fulleda i va quedar penjant, a un metre de terra, amb el perill que suposava per als conductors. Els usuaris no es van quedar sense servei, ja que el cable no es va trencar, però des del consistori es lamenta que encara no hi ha anat ningú de la companyia, malgrat haver-ho avisat. Tallant algunes branques es va poder baixar el cable a terra, però l’alcalde adverteix que si es trenca, també hi ha el de la fibra. “S’hauria de vetllar més per tenir arreglats aquests trams on els cables passen per damunt de carreteres”, diu Jordi Arbós.


El cable que dóna servei a Fulleda va caure damunt de la carretera. (foto: Fulleda-PQP)

Altres pobles amb problemes amb la telefonia fixa són els que reben el servei de la línia que passa per Alfés, Alcanó i Granyena, on els robatoris de cable són continus, fins al punt que es considera ja un “problema endèmic”, en paraules de l’alcalde de Granyena, Francesc Esquerda. “Fa ben bé un any i mig que quan no està tallat a un punt està tallat a un altre, avisem la companyia i se’n fan el càrrec, però ens asseguren que no donen l’abast”, diu Esquerda. Els veïns ja s’han acostumat a la situació i fan servir el telèfon mòbil per a tot, així com la fibra que hi arriba amb la companyia Adamo, ja sigui per a datàfons, Internet o televisió.