- Redacció / Les Borges Blanques

El grup municipal Borges per la República planteja rebaixar l’IBI al 80% d’habitatges

És una de les al·legacions que la formació, a l’oposició del consistori, presentarà a les ordenances fiscals. Ho explicarà en una xerrada aquest divendres.

(foto: Xavi Minguella)

El grup Borges per la República, a l'oposició de l'ajuntament de la capital garriguenca, presentarà al·legacions a les ordenances fiscals del 2023 i una és la rebaixa de la quota de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a un 80% d'habitatges de la població. Concretament, la formació política proposa desglossar els immobles per valor cadastral i aplicar una reducció del 20% als de valor cadastral de fins a 40.000 euros, del 15% als de valor cadastral entre 40.001 i 75.000 euros i del 2,1% als de valor cadastral entre 75.001 i 100.000 euros. Als habitatges de més de 100.000 euros de valor se'ls mantindria la quota actual.

Pel que fa als immobles no residencials, Borges per la República proposa baixar un 5% al 90% i apujar-lo a la resta, amb la qual cosa assegura que es podria mantenir la recaptació final de l'IBI i, alhora, "garantir una redistribució més justa de la càrrega impositiva". El grup municipal exposarà les al·legacions en una xerrada informativa aquest divendres, 16 de desembre, a la sala Maria Lois de les Borges.