PARTICIPACIÓ
- Redacció / Les Borges Blanques

Un lavabo públic al Terrall, la proposta guanyadora del procés participatiu de les Borges

Amb 83 suports, és l’opció que ha rebut més suports un cop finalitzat el període de votacions. Aquesta és la segona consulta d’aquest tipus a les Borges, després de la del 2018 en què va guanyar el carril bici.

(foto: arxiu)

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha anunciat que la construcció d'un lavabo públic al Passeig del Terrall és la proposta guanyadora del procés participatiu per triar a què es destinaran 50.000 euros del pressupost municipal del 2023. Un cop finalitzada la fase de votacions, la proposta ha rebut de 83 suports, del total de 410 repartits entre el conjunt de propostes. 

La segona idea més votada ha sigut la instal·lació de més papereres, bancs i arbres als carrers més amples de la població, amb 74 vots, seguida de la millora dels vestidors de les piscines municipals, amb 68. Els ciutadans majors de 16 anys empadronats a la localitat han pogut votar un màxim de tres propostes entre les vuit que van quedar finalistes. 

Aquesta és la segona vegada que es fa aquest procés participatiu. El primer es va iniciar l'any 2018, i en va sortir guanyadora la proposta de carril bici. Una part del traçat, però, va ser motiu de nombroses queixes i es va acabar modificant, amb un cost afegit de 9.500 euros.