AGRICULTURA
- Redacció

Les Garrigues i el Segrià, les comarques amb més casos d'ajuts per les gelades de l'abril

El Departament d’Agricultura paga els ajuts per les gelades que van afectar greument explotacions de fruita dolça i ametller.

Visita de la consellera a finques afectades. (foto: ACN)

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va iniciar el 29 de desembre el pagament dels ajuts per a les explotacions agràries afectades per les gelades que van tenir lloc l'abril del 2022, i que van afectar greument explotacions de fruita dolça i ametller, principalment del Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, la Noguera i l'Urgell.

D'acord amb les xifres fetes públiques pel Departament, els pagesos de les Garrigues rebran un total d'1.137.005 euros, d'acord amb els 246 expedients aprovats, corresponents a 2.138 hectàrees. La comarca administrativa de les Garrigues és la segona més afectada després del Segrià, que compta amb 638 expedients aprovats de gairebé 8.000 hectàrees i rebrà 9.638.737 euros. 

El Pla d’Urgell, la Noguera i l'Urgell segueixen les Garrigues a la llista de comarques beneficiàries de la línia d'ajuts. Tot i que tenen menys expedients i menys superfície afectada, proporcionalment reben més fons, ja que les bases establien una compensació de les pèrdues no cobertes per les assegurances agràries segons ubicació, afectació i tipus de cultiu.