LABORAL
- Redacció

Ajuts per afavorir la inserció laboral de dones a municipis de menys de 5.000 habitants

El Govern ha obert la segona convocatòria del programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà. El termini per a que les admnistracions locals hi presentin la seva sol·licitud acaba el 20 de gener.

(foto: ACN)

El Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, mitjançant el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, ha obert la segona convocatòria del programa de suport a les dones en els àmbits rural i urbà. Aquest té com a objectiu millorar l'ocupabilitat i afavorir la inserció de 2.235 dones desocupades residents en municipis de menys de 5.000 habitants. 

A les dones que hi participin se'ls dissenyarà un itinerari individualitzat d'atenció i orientació laboral dirigit a la inserció i ajustat al seu perfil professional. Els itineraris poden ser de tres tipus: focalitzats en l'àmbit digital, en l'economia verda o més genèrics. A més, en els itineraris s'inclouen accions relacionades amb l'orientació professional, que són de caràcter obligatori, així com accions vinculades a la formació professional i la prospecció del mercat de treball.

El programa s’adreça a entitats municipals, ajuntaments, entitats supramunicipals i entitats sense ànim de lucre amb experiència prèvia en actuacions d'acompanyament i millora de la inserció laboral de dones, que podran presentar la sol·licitud fins al 20 de gener d’aquest any.

Per demarcacions, la distribució prevista de persones beneficiàries és:

· Lleida i Alt Pirineu i Aran: 455 usuàries.
· Tarragona: 133 usuàries.
· Girona: 463 usuàries.
· Catalunya Central: 588 usuàries.
· Barcelonès: 464 usuàries.
· Terres de l’Ebre: 217 usuàries.