DEMOGRAFIA
- Redacció / La Floresta

Entre el 2021 i el 2022 van néixer cinc infants a la Floresta, on feia una dècada que no en naixia cap

L’últim any que hi va haver tres naixements com el 2021 va ser el 2009. Un altre municipi on feia temps que no naixia cap infant era la Pobla de Cérvoles.

(foto: arxiu)

L'any passat van néixer dos nadons a la Floresta i el 2021, tres. Són cinc en total, en un poble en què l'últim naixement es va veure l'any 2012. I per veure'n tres en un sol any, cal remuntar-se al 2009. Es dona la circumstància, a més, que les famílies d'aquests cinc casos recents viuen totes a la Floresta, un dels pobles més petits de la comarca.

La regidora Marta Flotats es mostra molt satisfeta per aquesta tendència i explica que des del consistori es va demanar la subvenció de la Generalitat per crear escoles bressol rurals, però li va ser denegada al no estar vinculada a una escola ja existent. A la Floresta va tancar el 1975. Flotats, però, avança que treballa amb la idea de crear un parc infantil i organitzar activitats per a canalla.

Un altre municipi on feia temps que no naixia cap infant és la Pobla de Cérvoles; el 2021 hi va haver un naixement, el primer des del 2013.