CLIMATOLOGIA, COMARCA
- Redacció

Nevada feble a diversos pobles de les Garrigues

La precipitació, que avança des del nord-est del Principat en direcció sud-oest, deixa neu a partir dels 200 metres. Tot i que durant la tarda està previst que la cota pugi fins als 800 metres, a Ponent podria continuar baixa. 

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) preveia que durant el dia d’avui es podien produir nevades a partir dels 200 metres, i amb gruixos de dos centímetres a partir dels 400. La precipitació, que avança des del nord-est del Principat i que es desplaça en direcció sud-oest, ha deixat les primeres nevades a les Garrigues a partir del migdia. 

En municipis com Vinaixa, Arbeca, les Borges Blanque, Bovera, Sunyer, la Granadella o Llardecans han vist volves, tot i que amb una intensitat variable. En alguns casos amb major força, mentre que en altres la nevada ha sigut testimonial. En cap cas, la neu aquesta ha provocat afectacions en la mobilitat com en altres punts de Catalunya. 

D’acord a la previsió del Meteocat, la situació podria complicar-se a les Garrigues i el terç sud a partir de les 18 h i fins a la mitjanit. En aquest sentit, s’indica que tot aquest territori podria tenir un “perill moderat”. Protecció Civil demana extremar les precaucions en cas de desplaçaments.