COMARCA
- Arbeca , Les Borges Blanques

El delegat del Govern espanyol a Catalunya visita Els Vilars i l’Espai Macià

El delegat del govern de l'Estat espanyol a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per la Vicepresidenta del Congrés dels Diputats, Teresa Cunillera, i pel Subdelegat del Govern a Lleida, José Angel Flores, ha visitat avui les obres de recuperació de la fortalesa ibèrica dels Vilars a Arbeca; i el centre polivalent “Espai Macià”, a Les Borges Blanques.

El projecte de recuperació de la fortalesa, té per objectiu recuperar volums, restituir la dimensió monumental i protegir i fer intel·ligibles dels estructures. Les actuacions s’han centrat en consolidar i restaurar les escarpres del fossat i en l’electrificació i il·luminació exterior, principalment. Aquesta és una acció que s’ha realitzat en el marc de l’1% Cultural, del Ministeri de Foment, que ha aportat 268.707’89 euros per a la seva execució (un 75% del total del cost del projecte).

D’altra banda, Rangel i l’alcalde de les Borges Miquel Àngel Estradé, han visitat el centre polivalent “Espai Macià”. Aquest equipament cultural s’ha realitzat gràcies a una aportació del Fons Estatal d’Inversió Local, del Ministeri de Política Territorial, de 789.173’08 euros.