RELIGIÓ
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges va celebrar el 2022 els dos primers casaments religiosos en cinc anys

Entre el 2018 i el 2022, a la capital garriguenca no es va oficiar cap matrimoni per l’Església catòlica ni per cap altra religió. Tots els que es van celebrar van ser de caràcter civil.

L'any passat es van oficiar dos matrimonis a l'església de les Borges, dues celebracions que, segons fonts parroquials, van ser les primeres de caire catòlic que es feien a la població després de cinc anys. A l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), però, l'última que hi consta és el 2018. Tant si va ser el 2016 com el 2018, el període en blanc fins al 2022 suposa el més llarg de la història sense celebracions catòliques al municipi.

A mitjans de la dècada dels 2000 es va capgirar la relació de matrimonis religiosos i civils i, de llavors ençà, aquests són els majoritaris. L'any 2021, per exemple, a les Borges hi va haver 22 casaments únicament civils i cap de religiós, ni catòlic ni d’altres creences. L'últim de religió no catòlica va ser el 2017, el primer que es feia en 32 anys. Pel que fa als altres municipis de la comarca, l'Idescat no n'ofereix dades desglossades.