COMARCA
- L'Albi

La cooperativa de l'Albi ven 9.000 litres d’oli

Prop de dos milers de persones van passar pel municipi garriguenc de l’Albi el passat 27 de març des de primera hora del matí i fins a les dotze del migdia. El motiu no va ser altre que celebrar la dissetena festa de l’oli. La cooperativa va organitzar com cada any un esmorzar popular a base de torrades amb botifarra, arengades i cansalada virada per degustar l’oli d’oliva de la cooperativa, del que se’n van arribar a vendre 9.000 litres.

L’alcalde del municipi, Víctor Guiu, va fer una valoració molt positiva de la jornada, que va comptar amb la presència de diferents autoritats, entre les que cal destacar, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries alimentàries, Domènec Vila i la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura a Lleida, Cristina Bosch. Durant la seua intervenció Pelegrí va fer referència a la problemàtica sobre el preu de l’oli i va assegurar que el Departament està treballant en aquest línea per buscar solucions.

D’altra banda, els assistents van poder gaurdir de bon futbol en un partit entre el F.C. Albi i el F.C Oliana, que va acabar amb la victòria de l’equip local amb tres gols a favor. No hi va faltar la partida a bitlles, l’actuació del grup de grallers i el dinar de germanor celebrat al Recinte del Casal de la Vila que va aplegar unes 350 persones.