- Redacció / Juneda , Les Borges Blanques , Vinaixa

Un cúmul d'incidències deixa diversos usuaris garriguencs de Renfe sense poder anar a Barcelona

Una avaria en un tren de mercaderies entre Vinaixa i les Borges ha obligat a interrompre el servei i el tren de la línia R13 no ha passat fins una hora i mitja més tard, quan ja no quedaven usuaris a les estacions. 

(foto: arxiu)

Els usuaris garriguencs que aquest matí pretenien anar amb tren a Barcelona amb el tren de la línia R13 (que passa per Valls) no ho han pogut fer, si més no a l’hora prevista. El tren anterior a aquest, que surt de Lleida a ¼ de 7 del matí i passa per Reus i Tarragona (R14), s’ha hagut de deturar a les Borges Blanques per una avaria que ha patit un comboi de mercaderies entre Vinaixa i les Borges. Mentre es treballava per apartar-lo de la via i restablir la circulació, han començat a arribar a les estacions els usuaris del segon tren, que surt a quarts de 8 del matí. Mentre, als que esperaven per sortir des de Lleida se’ls ha comunicat que Renfe posaria un servei alternatiu de bus.

Un cop reoberta la via, el primer tren ha continuat la marxa des de les Borges. Ho ha fet amb 90 minuts de retard i alguns viatgers del segon l’han agafat, mentre que altres han optat per esperar el seu comboi de l’R13, que fa un recorregut més curt. Finalment, de Lleida no ha sortit cap bus i als usuaris que eren a l’estació de la capital del Segrià se’ls ha intentat recol·locar en trens Avant, però la companyia assegura que estaven plens. No els quedava altra opció que utilitzar la línia R12, que passa per Mollerussa, Tàrrega, Cervera i Manresa (i arriba a Barcelona a les 12h). Als usuaris que esperaven a les estacions de les Garrigues, però, no se’ls ha informat de res i han acabat tornant cap a casa o buscant altres maneres de poder fer el trajecte. Renfe explica que s’ha intentat gestionar l’ús d’autobusos però, al ser horari de transport escolar, no n’hi havia de disponibles fins a quarts de 9 del matí, cosa per la qual s’ha descartat. Finalment, el tren de l’R13 ha passat, però amb un retard de 100 minuts i quan els usuaris de les estacions de les Garrigues ja havien desistit en l’espera.

El passat 25 de gener, una altra avaria en un tren de mercaderies entre Valls i l’Espluga de Francolí ja va obligar Renfe a cobrir el tram amb bus, situació que es va repetir l’endemà tant a les línies R13 com R14, amb demores d’una hora i mitja. El 27 i el 31 de gener encara hi va haver nous episodis de grans retards.