CULTURA
- Redacció / Alfés

La Cobla Mil·lenària, de Perpinyà, convidada d’excepció a la ballada de sardanes d'Alfés del dia 25

La reconeguda formació musical del Rosselló, fundada el 1989, actuarà per primera vegada a Alfés, el mateix cap de setmana que va a Balaguer.

Ballada de l'aplec d'estiu organitzat l'any passat. (foto: Xavi Minguella)

La Cobla Mil·lenària Fidelíssima Vila de Perpinyà serà l'encarregada d'amenitzar la ballada de sardanes que el Grup Sardanista d'Alfés i l'Ajuntament d'aquest municipi han programat pel dissabte 25 de febrer.  La presència de la reconeguda cobla rossellonesa, fundada el 1989, en un poble de 300 habitants és possible gràcies al fet que el mateix cap de setmana actua a Balaguer, als actes de cloenda d'aquesta ciutat com a Capital de la Sardana 2022 i s'ha pogut aprofitar l'ocasió per fer doblet amb menys despesa. És la primera vegada que la formació musical actua a Ponent.

La jornada d'Alfés és a les 12 del migdia, a la plaça de la Bassa, i clourà amb una cassola de tros, per la qual cal reservar prèviament. Al tancament d'aquesta edició hi havia prop d'un centenar d'inscrits. Aquesta és la segona ballada de l'any a Alfés. Es tracta, però, d'una cita extra, ja que el calendari local es limita a la ballada de l'1 de gener i a la dels volts de l'11 de setembre, a més d'alguna de Festa Major amb música enregistrada.