COMARCA, CULTURA
- Redacció / La Granadella

Tres garriguencs, guanyadors del 6è concurs Oliverart

Els artistes de la Granadella Sissi Salinas i Xavi López i del Soleràs Íngrid Tost van presentar tres dels cinc projectes seleccionats. Els dos primers exposaran al CCOC, mentre que l’obra de la darrera serà instal·lada al Coll de Bovera

Sissi Salinas (esquerra) i Íngrid Tost (dreta) en imatges d'arxiu.

El jurat del 6è concurs Oliverart que organitza el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC), ubicat a la Granadella, va emetre el passat 8 de febrer el dictamen sobre les obres guanyadores del certamen 2023.

En la categoria 'Projectes expositius', es van seleccionar les propostes Racons de la Granadella, de l’aqüarelista afincat al municipi Xavi López; Fusta. L'esquelet dels àrbres, de Palmira Rius; i Camino, de l'artista boliviana instal·lada a la Granadella, Sissi Salinas. Les obres d'aquests creadors es podran veure exposades al CCOC al llarg del 2023.

En la categoria 'Intervencions artístiques a l'entorn', les peces premiades van ser dues. En primer lloc, l'obra Homenatge al vent de la Granadella, del valencià Cristian Gil. Gil ja compta amb una escultura al Coll de Bovera, Connexions, guanyadora de l'edició 2019 del concurs. La segona peça premiada és Talaia, de l'artista del Soleràs Íngrid Tost. Ambdues escultures s'instal·laran a l'estiu al passeig escultòric del Coll de Bovera, on ja hi ha sis peces més.

Fins a finals de febrer es pot visitar al CCOC l'exposició La química de l'art d'Antonio Galeote, premiada en el certamen Oliverart 2022.