COMARCA
- Vinaixa

Prop de 2.000 persones visiten Vinaixa durant la Fira

La Cooperativa del Camp de Vinaixa va vendre més de 5.000 litres d’oli el passat 27 de març, jornada dedicada a la vuitena edició de la Fira de l’Oli i la Pedra. Els seus organitzadors fan una valoració molt positiva del certamen, tant pel que fa als litres d’oli venuts així com per l’afluència de públic.

La jornada festiva va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí qui va parlar de la professionalització del món agrari i la incorporació de joves pagesos com elements bàsics pel futur d’aquest sector.

El programa d’actes es va iniciar com cada any amb el tradicional esmorzar a la cooperativa que va reunir unes 1.500 persones: arengades, botifarra a la brasa, pa torrat, tot plegat amanit amb oli. Cal destacar també les parades instal·lades al carrer, l’exposició al Centre Cívic enguany dedicada a dos productes típics de les Garrigues: l’oli i la pedra; i la xerrada sota el títol “La modernització agrícola. Els inicis del cooperativisme” a càrrec de Teresa Abelló, doctora en història contemporània de la Universitat de Barcelona. Finalment, els assistents es van reunir en un dinar popular seguit de sessió de ball. Es calcula que unes 2.000 persones van passar per Vinaixa durant tot el matí.