RECONEIXEMENTS
- Redacció / Les Borges Blanques

La borgenca Mireia Serra guanya un premi per les aportacions a l’osteoporosi i la menopausa

El jurat de l’associació HERA, reunit ahir dilluns, va deliberar entre 23 candidatures presentades a les diferents categories. S’entregaran el 23 de març a la Llotja de Lleida.

El jurat dels Premis HERA, convocats per l’associació de dones del mateix nom que treballa per donar a conèixer l'osteoporosi i la menopausa, ha escollit la borgenca Mireia Serra com la guanyadora de l’àmbit d’emprenedoria per la seva tasca d’ajuda a les dones durant l’etapa de la menopausa i de sensibilització sobre l’osteoporosi a través del portal porfintu.com, creat per ella mateixa. El portal ofereix classes i cursos per millorar la qualitat de vida de les dones que tenen osteoporosi o menopausa.

Serra és professional de la dansa i va crear la seva pròpia escola de formació, Estil Dansa, fa 37 anys. L’any passat, però, va celebrar l’últim festival de l’escola per centrar-se en les classes de salut i moviment conscient per a públic adult, que ja va començar un temps enrere amb pilates i esquena sana. Les sessions i cursos de porfintu.com són, de fet, el seu entrenament personal per millorar la seva pròpia osteoporosi, que li va ser diagnosticada als 49 anys.

Altres premiades
El jurat dels premis es va reunir ahir dilluns al Palau de la Diputació de Lleida i va valorar un total de 23 candidtures presentades. A més del premi a Serra, va atorgar tres guardons més: un a Noemí Vilaseca en la categoria de Periodisme i Comunicació per donar visibilitat a les dones representatives de diferents col·lectius i realitats de les comarques de Ponent; un a la psicòloga i sexòloga Montse Iserte, del projecte Dàlia, en la categoria d’Investigació i Recerca per l’start-up d’innovació de productes per a la salut sexual i reproductiva de les dones i un a Marta Segura i Montagut, fornera, en la categoria de Cultura per haver creat un pa especial per reforçar la salut de les dones durant l'etapa de la menopausa.

El jurat dels Premis HERA l’han format la presidenta de l’associació organitzadora, Maria Antònia Roca; la secretària de l'entitat, Anna Costa; la regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut de l'Ajuntament de Lleida, Montse Pifarré; la regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida, Sandra Castro; la representant del Col·legi de Fisioterapeutes, Eva Sorribes Fernández; la presidenta del Col·legi d'Infermeria a Lleida, Mercè Porta Llotge, i la representant del Departament de Cultura a Lleida, Maria Ametlla Fontanet. El lliurament dels premis es farà el 23 de març al Palau de Congressos-La Llotja, de Lleida.