CARRETERES
- Redacció / Castelldans , Tarrés

El govern espanyol adjudica la redacció dels projectes per obrir accessos a l’AP-2 a Castelldans i Vimbodí

Són els enllaços que estan més avançats a l’autopista AP-2. La redacció dels projectes es va licitar al maig de l’any passat, junt a sis lots més d’actuacions.

(foto: Xavi Minguella)

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat, per 3,17 milions d'euros, la redacció de diferents projectes de remodelació i construcció d'enllaços a les autopistes AP-2 i AP-7, entre els quals els de Castelldans i Vimbodí (aquest últim, pròxim a Tarrés). Aquestes propostes són fruit dels estudis previs que el ministeri va fer sobre la redistribución del trànsit un cop eliminats els peatges en ambdues vies i van sortir a licitació el passat mes de maig.

L'obertura de nous accessos és una reivindicació del moviment que reclamava l’alliberament de l'autopista per aprofitar la capacitat d'aquesta via i treure trànsit a la carretera N-240. De tots els accessos proposats, aquests dos són els que estan en un procés més avançat de concreció. Fins ara, les úniques entrades i sortides de l’AP-2 en l’àmbit garriguenc són les de Lleida/Alfés, les Borges Blanques i l’Albi.