DEMOGRAFIA
- Redacció

La Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes presenta un pla per l'arrelament i el repoblament

S’ha fixat un seguit d’objectius en què treballar els pròxims cinc anys per revertir la regressió demogràfica. La primera presentació es farà el dia 6 a Granyena.

(foto: Xavi Minguella)

La Comunitat de Municipis Garrigues Altes presentarà públicament als seus veïns i veïnes dels pobles que en formen part el Pla d'Acció de l'oficina per a l'arrelament i el repoblament, un pla que té previst implementar en els pròxims cinc anys per “avançar de forma coordinada en projectes de desenvolupament i diversificació econòmica d'aquest territori”. Els grans objectius són millorar la competitivitat empresarial del sector primari, impulsar el turisme, la viabilitat del comerç i els negocis locals, obrir pas a l'economia digital dins el teixit empresarial, garantir els serveis per a tota la població i fàcil accés a l'habitatge per a generar noves oportunitats, vetllar per tenir una bona xarxa viària, de telefonia i Internet, major freqüència de transport públic, i impulsar les energies renovables distribuïdes. Tot plegat sota la premisa d’un objectiu central: revertir el despoblament demogràfic.

Com a espai de referència i acollida, la Comunitat crea l’oficina Arrela, que compta amb un equip tècnic. El passat novembre es va rebre un ajut del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a contractar un Agent d'ocupació i desenvolupament local (AODL), que treballarà amb aquesta funció. L'oficina serà itinerant i proporcionarà informació bàsica, útil i actualitzada dels recursos i serveis dels pobles “amb la voluntat d'apropar i ajudar a visibilitat les oportunitats que brinda la vida a les Garrigues Altes a tothom que ho necessiti: joves que volen establir-se o retornar, famílies que inicien el seu projecte en un entorn rural o empreses i entitats que volen posar en marxa nous projectes”.

Durant el mes de març es faran presentacions de la Comunitat de Municipis, del Pla d'Acció, de l'oficina Arrela i de la nova web www.garriguesaltes.cat a tots els municipis d’aquest àmbit. La primera serà el dilluns 6 a Granyena i, posteriorment, es faran dies presentacions per setmana.