COMARCA
- Redacció / Juncosa

Detenen a Juneda dos homes que volien robar en un magatzem precintat policialment

Un mosso fora de servei els va sorprendre a l'exterior de la nau, a Torregrossa. El magatzem havia estat intervingut el 28 de febrer en un operatiu contra una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana, i hi quedava material.

Imatge d'arxiu (Foto: Mossos)

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dimarts 7 de març dos homes, de 31 i 40 anys, com a presumptes responsables d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. 

Un agent fora de servei els va veure davant d’una nau de Torregrossa que el passat 28 de febrer els Mossos havien precintat després d’un operatiu per desarticular una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana. Aquella operació es va fer en diferents pobles de Ponent, alguns de les Garrigues, va suposar la incautació de 12 quilos de cabdells i 3.775 plantes, i va acabar amb 20 detinguts. 

En veure’s sorpresos, van marxar del lloc amb un vehicle, però van ser interceptats a la N-240, prop del municipi de Juneda. Els agents els van identificar i van trobar que duien diferents passaports d'altres persones i les claus d'una furgoneta.

En revisar els accessos de la nau precintada de Torregrossa van observar marques de forçament a la porta i van veure que al costat hi havia estacionada una furgoneta de grans dimensions que coincidiria amb les claus intervingudes.

Al magatzem encara hi quedava material de la infraestructura intervinguda unes setmanes abans, a disposició de l'autoritat judicial, i patrulles del territori les controlaven. Segons informen els Mossos d'Esquadra, els detinguts passaran properament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Els 2 de març, els Mossos van detenir dos homes i una dona per intentar robar en una altra nau vinculada al macro-dispositiu, aquest cop a Artesa de Lleida.  

La investigació continua oberta per tal de comprovar la relació dels detinguts amb la investigació oberta inicialment per a l'organització criminal.