PATRIMONI
- Redacció / Les Borges Blanques

Presenten públicament a les Borges els resultats de l’excavació del poblat ibèric de la Bassa de la Torre

Els arqueòlegs que hi van intervindre explicaran els resultats del treball sobre aquest important jaciment del segle II aC, posterior al de Vilars d’Arbeca.

(foto: M.A.)

El Centre d'Estudis de les Garrigues (CEG) ha organitzat el divendres 24 una conferència sobre la intervenció arqueològica que es va fer el 2021 i 2022 en un jaciment ibèric de la partida de la Bassa de la Torre, al terme de les Borges. A l'acte hi intervindran Andreu Moya, arqueòleg de l'empresa Iltirta, i Joel Minguell, director de l'excavació, que explicaran els resultats sorprenents d'una actuació que va generar molta informació i que converteix l'indret en el punt arqueològic més rellevant de l'entorn.

A nivell cronològic, el jaciment data del segle II aC, posterior als Vilars  d'Arbeca, i podria el poblat més al sud del món ilerget. L'excavació va ser fruit de les obres de la xarxa secundària del canal Segarra Garrigues al sector 15, ja que la rasa de la canonada del reg passava just pel mig. A la conferència també hi intervindrà el borgenc Albert Calvera, soci del CEG i estudiós del món iber i romà a la comarca.