MEMÒRIA HISTÒRICA
- Redacció

Busquen familiars de combatents morts el 1936 en l'expedició republicana a Mallorca

Entre els milicians catalans que van participar a l’expedició per defensar la República n’hi havia un de Torregrossa i un d’Almatret, però altres noms podrien associar-se a les Garrigues.

Visita institucional a l’excavació de fosses de sa Coma. (foto: Gencat)Gencat)

La consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat, Gemma Ubasart, va visitar el 30 de març l'excavació de fosses a Sant Llorenç de Cardassar i Manacor, on hi hauria enterrats diversos milicians catalans que el 1936 van participar en l'expedició per defensar la República del cop d'estat.

El mateix dia, el Departament publicava un estudi amb dades de 372 combatents, entre els quals Josep Piró Puy, nascut a Torregrossa el 1914, i Andreu Prunera Mora, nascut a Almatret el 1911. D'altres no se sap el lloc de naixement, però casos com els de Josep Camí Farrerons, Benvingut Ferri Baldú (Farré Boldú?) o Modest Rey Comella podrien associar-se pels cognoms a les Garrigues. 

La Generalitat fa una crida a tots els familiars perquè s'inscriguin al Cens de persones desaparegudes, pas imprescindible per poder identificar les restes recuperades.

LLISTAT DE COMBATENTS MORTS I DESAPAREGUTS DURANT L’EXPEDICIÓ A LES BALEARS