COMUNICACIÓ
- Redacció

Les Garrigues continuaran quatre anys més representades a la junta de la Premsa Comarcal

La revista 'Fonoll', de Juneda, entra a formar part de la junta de l’ACPC, on hi continua 'SomGarrigues'. Per contra, plega el representant de la revista 'El Cérvol'.

(foto: ACPC)

El dissabte 6 de maig es va celebrar a Sant Cugat del Vallès la 15a Convenció i 41a Assemblea Ordinària de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), de la qual formen part totes les publicacions de SomGarrigues i les revistes Fonoll (Juneda), Terrall (les Borges Blanques) i El Cérvol (Cervià de les Garrigues). La jornada va aplegar més d'un centenar de professionals de la comunicació vinguts de tota Catalunya i va servir, entre altres, per renovar per quatre anys més el mandat de la junta actual, encapçalada per Francesc Fàbregas, de manera que serà la segona renovació el director d’El Vallenc i el seu equip, després de la del 2019.

De totes maneres, hi ha incorporacions de nous membres, com Anna Berent (Fonoll), Ferran Perdrix (Segre), Eva López (El 3 de Vuit), Júlia Ventura (Sant Cugat Magazine) i Estel Huguet (El Breny). A més de Fàbregas, continuen Francesc Florensa (SomGarrigues), Francesc Codolà (Llumiguia), Joaquim Rambla (L’Ebre), Òscar Cabana (La Comarca d’Olot), Anna Albareta (La Segarra) i Núria Piera (La Portada), en una junta que, per primera vegada, és paritària. Pleguen Josep M. Rué (El Cérvol), Carme Paltor (777 Comunica), Miquel Macià (NacióDigital) i Montse Dalmau (L’Avenç del Palau d’Anglesola). 

El dissate també es van entregar els premis a millors portades de la premsa comarcal 2022 i els premis Premsa Comarcal de fotografia periodística 2022. En les categories de publicacions bimestrals, trimestrals i semestrals, els guardonats van ser la revista El Cérvol i Albert González, respectivamen; aquest, per una imatge del món de la caça publicada a la revista SomRurals

Durant la Convenció, presentada pel periodista Òscar Cabana, es van exposar les ponències de Mònica Terribas  i Juan Cal. Els parlaments institucionals van anar a càrrec d'Oriol Duran, secretari de Comunicació i Mitjans de la Generalitat i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla. Per últim, es va reconèixer les publicacions que enguany estan d'aniversari, així, es van premiar els 25 anys de L'Opció; els 30 de Nova Conca; els 35 d'El Vallenc i El Replà; els 40 d'El Francolí, La Veu de l'Anoia i Segre; els 45 d'El 9 Nou, Delta de Llobregat i Setmanari de l'Alt Empordà; i els 50 d'El Cérvol i El Tots per a tots.