CLIMATOLOGIA
- Redacció / Les Borges Blanques

L'estació meteorològica que ahir va registrar més litres de pluja de Catalunya va ser la de les Borges Blanques

Amb 23,2 litres caiguts, la xifra més alta del que portem d’any. Des de principis de febrer que no queien més de dos litres en un dia.

L’estació que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té instal·lada a les Borges Blanques va registrar ahir dilluns 23,2 litres de precipitació, la xifra més elevada de les de les prop de 200 estacions de l’SMC arreu del país. Aquesta pluja arribava 104 dies després de l’última vegada que van caure més de dos litres, el 7 de febrer. Fins ara, tres episodis del gener i febrer, amb precipitacions d’entre 5 i 10 litres, eren els més quantiosos. Entre ahir i avui, en canvi, ja s’han registrat 31,4 litres a la capital garriguenca, on aquesta tarda continuava plovent tímidament.

Una altra estació situada a les Borges Blanques, aquesta particular però certificada per la xarxa Meteoclimatic, indica una xifra similar, 31,7 litres, per al conjunt de l’episodi iniciat ahir. La predicció meteorològica indica algun moment més de pluja aquest vespre i demà a primera hora de la tarda.

Tot i que no tant com a les Borges, una altra estació garriguenca, la de Maials, va ser ahir una de les que més precipitació va registrar, 11,5 litres. Avui, en canvi, només n’ha caigut un. A la Granadella, ahir només en van caure 2,2 i avui en porten 11.

Aquest episodi arriba enmig de la crisi per l’escassetat d’aigua i el tancament dels canals d’Urgell i Segarra-Garrigues el passat 25 d’abril i 2 de maig, respectivament.