COMARCA, INCENDI
- Redacció / La Granadella

Els bombers de la Granadella incorporen l'esperat segon camió d'aigua

Era una reivindicació històrica dels voluntaris per poder respondre a serveis simultanis. El 2021, els ajuntaments de les Garrigues Altes s’hi van sumar, i Interior s’hi va comprometre. Arriba tres dies abans de l’inici de la campanya forestal.

El nou vehicle del parc de bombers de la Granadella, de tipus bomba forestal pesada (Foto: S.G.)

El parc de bombers voluntaris de la Granadella va rebre ahir del Departament d’Interior un nou camió amb bomba d’aigua que se suma al que actualment tenien, i que els permetrà respondre a serveis simultanis. El camió procedeix del parc de bombers voluntaris d'Oliana i és del 2005. 

Aquest migdia l’han estrenat en un petit incendi de vegetació que s’ha produït a la pista entre els Torms i la C-233. Fonts que han treballat en l’extinció apunten que es podria tractar d’un foc provocat per una burilla. 

Els voluntaris feia anys que reclamaven aquest segon camió d’aigua, i el 2021 els ajuntaments de les Garrigues Altes també havien pressionat per aconseguir-lo, amb l’argument de cobrir millor la zona. Llavors, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament del departament d'Interior, Joan Delort, s'havia reunit amb l'ajuntament i els bombers del parc, i l’havia anunciat per mitjants del 2022.    

El nou vehicle, que és de tipus bomba forestal pesada, té més capacitat d’aigua que el que actualment tenien els voluntaris de la Granadella, i està pensat per a incendis forestals. En canvi, el que hi havia, de tipus bomba rural pesada, té més eines, com l’escala, per a actuacions tant dins els pobles com fora.

El nou vehicle arriba tres dies abans de l’inici de la campanya forestal, que enguany s’iniciarà abans i s’allargarà un mes respecte el que era habitual. Començarà el dijous 1 de juny i finalitzarà el dissabte 30 de setembre.