- Redacció / El Cogul , La Pobla de Cérvoles

Dos projectes de les Garrigues, seleccionats per la Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida

L’adequació de l’entorn i els accessos al Centre d’Interpretació de la Roca dels Moros, al Cogul, i la instal·lació ‘Dos llocs i un poema’ a la Vinya dels Artistes, de la Pobla de Cérvoles.

Exposició dels projectes de la Mostra de l'any passat, obra de Rosa Solanellas. (foto: Rosa Solanellas)

La demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) entrega aquest dijous els premis de la sisena Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida i del sisè Premi Ignasi Miquel per a joves arquitectes, en què es distingeixen les obres més significatives acabades entre l'1 de gener del 2019 i el 31 de desembre del 2022 en l'àmbit de la província de Lleida. Seguidament, s'inaugurarà una exposició amb les obres seleccionades de la Mostra i es presentarà el catàleg.

Entre les obres seleccionades n’hi ha dues d’erigides a les Garrigues: una, l’adequació de l’entorn i els accessos al Centre d’Interpretació de la Roca dels Moros, al Cogul, en la categoria d’intervencions en espais exteriors urbans o de paisatge. L’obra la va dissenyar Prudenci Español, que ja va ser l’encarregat de l’edifici del centre. 


(foto: Xavi Minguella)

L’altra és la instal·lació titulada “Dos llocs i un poema”, de Jaume Farreny, dins la categoria d’intervencions efímeres. Està basada en l’obra “Poema de l’Home” de Guillem Viladot i es pot veure a la Vinya dels Artistes, del celler Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles. La peça es va instal·lar primer a la Seu Vella de Lleida i, posteriorment, a la finca de Mas Blanch i Jové, on roman actualment.

Tot i no estar feta a les Garrigues, entre les obres seleccionades per als premis també hi ha un edifici d’habitatges, obra del despatx Alventosa Morell Arquitectes, de l’albagesenc Josep M. Alventosa, Marc Alventosa i Xavier Morell. Aquesta està dins la categoria d’intervencions de nova planta d'ús residencial.

L'acte d’entrega dels premis tindrà lloc a la sala de la Canonja de la Seu Vella, a les set de la tarda. El jurat està format pels arquitectes Bet Capdeferro, Ignacio García i María González, que han seleccionat 24 obres que formen part de l'exposició, i de les quals han triat les finalistes i les premiades, d'entre els 56 treballs rebuts en la convocatòria oberta.