- Redacció / La Pobla de Cérvoles

El Col·legi d’Arquitectes premia una instal·lació de la Vinya dels Artistes inspirada en el ‘Poema de l’home’ de Guillem Viladot

La Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) va entregar el 8 de juny a la Seu Vella els premis de la 6a Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida i del 6è Premi Ignasi Miquel per a joves arquitectes.

La instal·lació de Jaume Farreny a la Vinya dels Artistes.

La Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) va entregar el 8 de juny a la Seu Vella els premis de la 6a Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida i del 6è Premi Ignasi Miquel per a joves arquitectes, que distingeixen les obres més significatives de la província acabades entre l'1 de gener del 2019 i el 31 de desembre del 2022.

Una de les premiades va ser l'escenografia “Dos llocs i un poema”, de Jaume Farreny, en la modalitat d'intervencions efímeres. La instal·lació està basada en el Poema de l'home, de l'artista Guillem Viladot, i es va estrenar l'abril del 2022 precisament a la Seu Vella; aquell mateix estiu es va traslladar a la Vinya dels Artistes, del celler Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles, on roman actualment. Entre les obres finalistes també hi havia l'adequació de l'entorn i els accessos del Centre d'Interpretació de la Roca dels Moros, al Cogul, obra de Prudenci Español, que ja va ser l'encarregat de dissenyar l'edifici.


L’acte d’entrega va tenir lloc a la sala de la Canonja de la Seu Vella de Lleida. (foto: COAC)

També era finalista, en aquest cas com a obra de nova planta d'ús residencial, un bloc de pisos de Lleida de l'estudi Alventosa Morell, dirigit per Josep M. Alventosa, de l'Albagés.