- Redacció / Torregrossa

Atac espanyolista al passatge U d'Octubre de Torregrossa

Uns desconeguts van trencar els vidres de les peces escultòriques que es van instal·lar el 2019 i hi van deixar missatges espanyolistes contra el col·lectiu docent.

La matinada del dissabte al diumenge, hores després de la constitució del nou Ajuntament de Torregrossa, uns desconeguts van trencar els vidres dels tres elements escultòrics que hi ha al passatge U d’Octubre, just al costat de la Casa de la Vila, i hi van deixar un paper amb un missatge imprès en què es titlla de nazis als “profes separates” i s’afirma que “el país de tots és Espanya”.

Els fets han agafat per sorpresa la població, ja que no hi ha hagut cap conflicte amb el col·lectiu docent. “No sabem a què es refereixen, no té cap sentit”, explica l’alcaldessa, Maribel Zamora. El passatge es va inaugurar l’estiu del 2018 en commemoració del referèndum sobre la independència, i les peces escultòriques es van posar el 2019. Des de llavors, només hi havia hagut alguna pintada a les plaques de senyalització del passatge, com succeïa a diversos municipis amb la retirada de llaços grocs, pancartes i estelades. En aquesta ocasió, els vàndals han fet servir algun objecte contundent tipus mall per trencar uns vidres que eren reforçats.

De moment, els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació. Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament (ERC, PSC i Junts) han condemnat els fets.