POLÍTICA
- Redacció

Junts-Impulsem i el PSC pacten el govern del Consell Comarcal del Segrià

La presidència la tindrà Junts Impulsem i hi haurà dues vicepresidències per a cada formació. L’acord arriba una setmana després del pacte de la Diputació entre ERC, PSC i APL.

Junts Impulsem Lleida i el PSC han donat a conèixer aquest dimecres el pacte que van signar ahir al vespre per governar el Consell Comarcal del Segrià els pròxims quatre anys. En un ens de 33 membres, la majoria absoluta està als 17. Arran de les últimes eleccions municipals, Junts Impulsem va obtenir 10 consellers, ERC-AM 9, el PSC-CP 7, el PP 3, Ara Pacte Local 1, la CUP 1, Vox 1 i Comuns 1. L’acord entre Junts Impulsem i el PSC, per tant, suposa assolir els 17 representants necessaris. En l’últim mandat, el pacte va ser entre Junts (amb 13 consellers) i ERC (amb 10 consellers), amb David Masot, alcald de Maials, com a president.

El nou acord estableix que a la sessió constitutiva del ple, els dos grups votaran com a president el candidat que proposi Junts Impulsem, de qui encara no ha transcendit el nom. A més de la presidència, Junts Impulsem tindrà dues vicepresidències i el PSC també dues.

Aquest acord arriba una setmana després del pacte entre ERC, PSC i Ara Pacte Local a la Diputació de Lleida, que permetrà mantenir la presidència de l’ens provincial en mans dels republicans.