OLI
- Redacció

Tres medalles per a olis garriguencs en un concurs internacional de Londres

Les cooperatives de Juncosa i Sant Isidre de les Borges van rebre medalla d’or i la cooperativa de Bellaguarda, medalla de plata.

Entre el 28 i el 30 de maig va tenir lloc la London International Olive Oil Competition, un concurs d’olis d’oliva verge extra en què van ser reconeguts tres olis de les Garrigues. El concurs té un ampli jurat d’experts de diversos països i vol contribuir a la millora de la qualitat dels productes en diversos àmbits d’ús i consum; per això, inclou les categories d’infusionats, qualitat, propietats saludables, embalatge i olives de taula.

En l’apartat de qualitat, tres olis garriguencs van obtenir medalla. L’oli Les Cabanes Taste of Earth, de la cooperativa de Juncosa, i el Terrall, de la cooperativa Sant Isidre de les Borges, van ser reconeguts amb la medalla d’or, i el 1921, de la cooperativa de Bellaguarda, amb la medalla de plata. Com és habitual a la comarca, tots tres són monovarietals, elaborats amb oliva arbequina. Les cooperatives de Juncosa i Sant Isidre de les Borges estan adscrites a la Denominació d’Origen Protegida les Garrigues i la de Bellaguarda no. La cerimònia d’entrega tindrà lloc el 8 de juliol a Londres.

D’altra banda, representants de la cooperativa de la Granadella van recollir divendes passat a Madrid el guardó com a finalistes dels premis Mario Solinas 2023, convocats pel Consell Oleícola Internacional, en què l’oli de l’entitat garriguenca va ser segona finalista en la categoria de fruitat madur.