CULTURA
- Redacció / Juneda

El festival Antifa Rock espera unes 3.000 persones a Juneda

La segona edició tindrà lloc el 29 i 30 de juny i l’1 de juliol i, a diferència de l’any passat, els concerts començaran a partir de les sis de la tarda, per evitar la calor de les hores centrals del dia.

(foto: Antifa Rock)

Tot a punt a Juneda per a la segona edició de l'Antifa Rock, festival de música punk de referència estatal. La cita és el 29 i 30 de juny i 1 de juliol i l'organització hi espera un volum de gent similar al de l'any passat, unes 3.000 persones. Un dels principals canvis és la reducció del nombre de grups, que passa de 36 a 24, i del ventall horari de les actuacions, que començaran a les sis de la tarda per evitar les hores centrals del dia.

Aquests reajustaments es deuen, en part, al dèficit econòmic del primer any, que ha obligat l'organització a reduir pressupost. Altres novetats són l'acabament de dues de les tres jornades (dijous i dissabte) amb discjòqueis i la convocatòria de vermuts populars (divendres i dissabte) a la zona del Salt Desfet, on hi ha l'acampada, oberts a tothom i amb música punk d'ambient.

The Baboon Show i El Drogas
En l'apartat de concerts destaquen especialment dues actuacions: la de The Baboon Show divendres, grup suec de punk-rock amb 20 anys de trajectòria i 10 discos publicats, l'últim dels quals estrenat aquest any; i la d'El Drogas, dissabte, que aquesta vegada, excepcionalment, recupera el repertori dels històrics Barricada, amb qui Enrique Villarreal va ser cantant i baixista, per commemorar els 40 anys de la fundació del grup.

Entre els altres grups que actuaran a l'Antifa hi ha noms habituals a Juneda com Kaos Urbano, Segismundo Toxicómano, Kop, Rat-zinger, Manolo Kabezabolo, Radiocrimen, Josetxu Piperrak (excantant de Piperrak) o Tropa do Carallo, liderat per Evaristo Páramos, de la Polla Records. Rotten XIII i Dinamita, dos grups que estan triomfant al País Basc, també seran al festival. 

Compartit cotxe
Per a qui no tingui cotxe per assistir al festival, l'organització ha obert un canal de Telegram a través del qual es pot trobar altres assistents amb qui compartir viatge.